6958 600309

Scape

Χανιά: το μέρος και οι άνθρωποι

Παλιό Ενετικό Λιμάνι, Χανιά
Παλιό Ενετικό Λιμάνι, Χανιά

Τα Χανιά κι οι άνθρωποί τους θα σας γοητεύσουν από την πρώτη στιγμή! Αν και τα Χανιά είναι μια σύγχρονη πόλη, διατηρεί έντονα τα στοιχεία της λαϊκής κρητικής παράδοσης, την αρχή της φιλοξενίας, την εγκάρδια επαφή μεταξύ των ανθρώπων, το μεράκι τους που διοχετεύεται παντού. Η ομορφιά του μέρους κι οι άνθρωποι τους, λοιπόν, είναι αυτά που κάνουν μοναδικά τα Χανιά!

Χανιά

Ξεκινώντας από νωρίς μ' ένα σεργιάνι στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, περνώντας από την παραδοσιακή καλυμμένη Αγορά με τα μαγαζιά με σουβενίρ αλλά και τοπικά προϊόντα και καταλήγοντας στο Ενετικό λιμάνι. Εκεί θα βρείτε πολλά ταβερνάκια και καφετέριες.

Αν βρεθείτε στα ταβερνάκια αυτά μην παραλείψειτε να δοκιμάσετε φρέσκα θαλασσινά, πεντανόστιμο τζατζίκι, καλό κρέας, και βεβαίως τον παραδιακό μουσακά αλλά και τον γρήγορο, χορταστικό ελληνικό γύρο-σουβλάκι.

Χανιά

Όση ώρα απολαμβάνετε το φαγητό ή τον καφέ σας, θα δείτε άμαξες με άλογα να βολτάρουν κι αυτόματα να σας μεταφέρουν σ' ένα παραμυθικό σκηνικό! Μπορείτε αν θέλετε κι εσείς να κάνετε αμαξάδα.

Το βραδάκι δε, θα απολαμβάνετε το κρασί σας έχοντας σταθερή θέα τον αναμμένο φάρο! Την εμπειρία σας θα κάνουν αξέχαστη κι οι άνθρωποι που θα συναντήσετε, χαμογελαστοί, εγκάρδιοι, φιλικοί και πάντα έτοιμοι να σας κάνουν να νιώσετε σαν το σπίτι σας! Θα ανταλλάξετε εβίβες (cheers) και σίγουρα θα κεραστείτε με τσικουδιά, το παραδοσιακό κρητικό ποτό. Μην παραλείψειτε να περπατήσετε στην παλιά πόλη!

Χανιά

Ένα πρωινό αφιερώστε το για να επισκεφτείτε τους τάφους των Βενιζέλων. Βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη, στο δρόμο για το αεροδρόμιο. Πέρα από την ιστορική σημασία του σημείου, μιας κι εδώ βρίσκονται οι τάφοι του Έλληνα πολιτικού και εφτά φορές πρωθυπουργού της Ελλάδας Ελευθερίου Βενιζέλου και του γιου του, σας προσφέρουν μια πανοραμική θέα των Χανίων.

Η υπέροχη αυτή θέα, κατατάσσει τους τάφους των Βενιζέλων σ' ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης! Την επίσκεψή σας εκεί συνδυάστέ την με μια βόλτα από το μαγαζί Κουκουβάγια και μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το ωραίοτερο τσιζκεικ της πόλης!

Μια άλλη μέρα δώστε την για να επισκεφτείτε γραφικά και ιστορικά χωριά των Χανίων, που διατηρούν αναλλοίωτη την αυθεντική κρητική φυσιογνωμία. Ο Βάμος, ο Πλατανιάς, το χωριό Θέρισο, το Μάλεμε, το οροπέδιο του Ομαλού, τα Σφακιά, η Σούγια και πολλά άλλα χωριουδάκια είναι ιδανικά για να σας φέρουν σε άμεση επαφή με τον κρητικό πολιτισμό, τους γνήσιους ντόπιους ανθρώπους και την κρητική νοοτροπία. Η ομορφιά εδώ συναντά την παράδοση και το αποτέλεσμα αυτής της ένωσης σίγουρα θα το απολαύσετε!

Βάμος Χανιά Κρήτη
Βάμος
Πλατανιάς Χανιά Κρήτη
Πλατανιάς
Θέρισος Χανιά Κρήτη
Θέρισος
Μάλεμε Χανιά Κρήτη
Μάλεμε
Οροπέδιο Ομαλού Χανιά Κρήτη
Οροπέδιο Ομαλού
Σφακιά Χανιά Κρήτη
Σφακιά
Σούγια Χανιά Κρήτη
Σούγια

Ποικιλία επιλογών, λοιπόν, κι εναλλαγές τοπίων αλλά με σταθερές την κρητική ζεστασιά, την ανθρωπιά, την φιλοξενία, τις κρητικές γεύσεις και τον κρητικό αέρα! Όλα αυτά υπόσχονται να κάνουν τα Χανιά ένα μέρος στο οποίο θα θέλετε σίγουρα να επιστρέψετε!