6958 600309

Scape

Οι παραλίες και τα φαράγγια των Χανίων

Παραλία Ελαφονήσι Χανιά Κρήτη
Ελαφονήσι Χανιά

Χανιά νησί, παραλίες, βουνά, φαράγγια, πλούσια ιστορία, ένα μέρος που τα συνδυάζει όλα! Τα Χανιά είναι ξακουστός προορισμός για θερινές αλλά και χειμερινές διακοπές εξαιτίας της ποικιλίας των φυσικών τοπίων του και των δραστηριοτήτων που μπορούν να προσφερθούν.

Τα κάνει ένα παραπάνω ιδιαίτερα η εναλλαγή θάλασσας και βουνών, πεδιάδων και φαραγγιών. Το μπλε κι η ηρεμία του συνδυάζεται με το πράσινο και την άγρια φύση και συνθέτουν όλα μαζί έναν επίγειο παράδεισο!

Το καλοκαίρι τα Χανιά αποκτούν ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον καθώς οι παραλίες τους συγκαταλέγονται στις ομορφότερες του κόσμου! Χρυσαφένιες αμμουδιές ή βοτσαλάκια, γαλαζοπράσινα νερά, ειδυλλιακές ακρογιαλιές, ερημικές ή πολύβουες παραλίες, όλες είναι ξεχωριστές και προσφέρονται να τις επιλέξετε για την χαλάρωσή σας!

Πραγματικά, δυσκολευόμαστε πολύ να επιλέξουμε για να σας παρουσιάσουμε κάποιες από τις τόσες παραλίες των Χανίων! Μακάρι να έχετε αρκετό χρόνο για να επισκεφτείτε τις περισσότερες απ' αυτές!

Παραλία Ελαφονήσι Χανιά Κρήτη

Ξεκινάμε από το Ελαφονήσι, ένα από τα ομορφότερα σημεία στον κόσμο! Ψιλή λευκή άμμος, με ροζ ανταύγειες από τα θρυμματισμένα κοχύλια, και τιρκουάζ νερά δίνουν μια εξωτική νότα στο τοπίο.

Το Ελαφονήσι είναι οργανωμένη παραλία κι ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Συνεχίζουμε με τον Μπάλο, πρόκειται για μια μαγευτική παραλία, αντίστοιχου κάλλους με το Ελαφονήσι. Άγρια βράχια και βαθυγάλανα νερά συνθέτουν αυτόν τον εξωτικό παράδεισο.

Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτη

Έπειτα τα Φαλάσαρνα, επίσης από τις πιο φημισμένες παραλίες της Κρήτης, ιδανική για τους σέρφερς γιατί συνήθως έχει κύμα. Τα Σεϊτάν Λιμάνια, που αν και σημαίνουν καταραμένα λιμάνια(Σεϊτάν σημαίνει σατανάς στα Τούρκικα), αν μη τι άλλο ευλογημένος τόπος είναι με τόση ομορφιά! Στα Σεϊτάν Λιμάνια μια βαθιά μπλε λωρίδα θάλασσας εισέρχεται στη στεριά κάνοντας το τοπίο μαγικό!

Λουτρό Σφακιά Χανιά Κρήτη

Η παραλία στο Λουτρό Σφακίων, με τα μεγάλα άσπρα βότσαλά της και τα πεντακάθαρα νερά της, που καταφέρνει από την πρώτη στιγμή να σε γοητεύσει! Το ίδιο κι η απομονωμένη παραλία στο Κεδρόδασος, με τα κρυστάλλινα μπλε νερά της, τους λευκούς αμμόλοφους κι ένα δάσος από υπεραιωνόβιους κέδρους.

Παραλία Σταυρός Χανιά Κρήτη

Ακόμα μια, μα όχι τελευταία σαν επιλογή καθώς οι μαγικές παραλίες των Χανίων δεν μπορούν να εξαντληθούν σ' ένα άρθρο, είναι η παραλία του Σταυρού. Πρόκεται για δυο παραλίες, μια με άμμο κεντρική και μια πιο απομονωμένη, η οποία μάλιστα μοστράρει στην οσκαρική ταινία Zorbas The Greek του Anthony Quinn. Στις περισσότερες απ' αυτές μάλιστα έχετε απευθείας χωρίς ταλαιπωρία και ασφαλή πρόσβαση με τα σκάφη μας.

Φαράγγι Σαμαριάς Χανιά Κρήτη

Τα Χανιά, πέρα από τις παραλίες τους, τα κάνουν μέρος με ξεχωριστή ομορφιά και τα Φαράγγια που έχουν, τα οποία μάλιστα τους καλοκαιρινούς κι ανοιξιάτικους μήνες είναι ιδανικά για πεζοπορία και για εξερεύνηση. Δεν μπορούμε παρά να ξεκινήσουμε με το Φαράγγι της Σαμαριάς, που είναι το διασημότερο πεζοπορικό φαράγγι της Ευρώπης!

Το μήκος του είναι περίπου 15 χλμ και η κατάβαση του διαρκεί περίπου 5 με 7 ώρες, από τον Ομαλό ως την Αγία Ρουμέλη, με στάσεις για ξεκούραση και για λίγο δροσερό νερό από τις πηγές του φαραγγιού. Μόνιμος κάτοικος του φαραγγιού είναι το κρητικό κρι-κρι που αποτελεί προστατευόμενο είδος.

Υπάρχουν κι άλλα προστατευόμενα είδη χλωρίδας και πανίδας που ενδημούν στο φαράγγι και στην γύρω περιοχή. Το μυστικό είναι να ξεκινήσετε την πορεία σας νωρίς το πρωί ώστε να αποφύγετε την πολλή ζέστη. Σίγουρα η ταλαιπωρία σας θα αποζημιωθεί με τις απαράμιλλες ομορφιές που θα συναντήσετε!

Φαράγγι Αράδαινας Χανιά Κρήτη

Ακόμα ένα γνωστό κι εντυπωσιακό φαράγγι,το οποίο εκτός από πεζοπορία προσφέρεται και για bunjee jumping, είναι εκέινο της Αράδαινας. Η έξοδος του Φαραγγιού οδηγεί στη μαγευτική παραλία του Μαρμαρά κι είναι πραγματικά μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε!

Φαράγγι Αγίας Ειρήνης Χανιά Κρήτη

Έπειτα το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης με μήκος 7,50 χλμ. Η διάβαση του διαρκεί περίπου 3 ώρες. Εκεί βρίσκεται το χωριό Σούγια με μια πεντακάθαρη παραλία που σε περιμένει για μια αξέχαστη βουτιά! Τέλος των δικών μας προτάσεων, αλλά και πάλι όχι τέλος των διαθέσιμων επιλογών σας, είναι το φαράγγι τις Ίμπρου, κοντά στη χώρα των Σφακίων.

Φαράγγι Ίμπρου Χανιά Κρήτη

Το τοπίο είναι πανέμορφο κι η κατάβαση εύκολη ακόμα και για οικογένειες με παιδιά. Το μήκος του είναι 11 χλμ και χρειάζονται περίπου 2-3 ώρες για να το διασχίσετε.

Η φυσική ομορφιά των Χανίων δεν εξαντλείται στα παραπάνω! Υπάρχουν πληθώρα σπηλαίων που επίσης προσφέρονται για εξερεύνηση, βουνά με μαγικές θέες που κόβουν την ανάσα, λίμνες και πολλά άλλα! Τυχερός εκείνος που θα επισκεφθεί τα Χανια!